Dag 101

20/2 -09

Hey!!! Fredag med stort F!!! Vår första "riktiga" helg på galet länge, och som vi ska njuta av den!
    Sitter här nu med en välförtjänt kall öl i handen och bara andas in fredagskvällen, hade nästan glömt bort hur mycket jag älskar fredagar. En öl kan aldrig bli så god som efter en hård vecka på jobbet, och dom blir ju inte dirket äckligare av att man inte fått avnjuta nån på drygt en månad. "Nothing lasts forever, even cold November rains"  värt att tänka på mina arbetslösa vänner. Ge in upp, ert lyft kommer snart! Och gör det inedet så kan ni ju alltid komma hit å jobba, verkar som om "finanskrisen" inte riktgt biter på norrmännen.

    Till dagens sakor:

Vaknade exakt 09.22 av min jävligt högljuda alarm signal, och beslutade direkt att det ine var läge att stiga upp riktigt än. Sagt och gjort, och vipps så hade klockan hunnit bli 10.08. Gick upp och funderade på att göra oss fina men valde snabbt bort det alternativet. Istället skyndade vi iväg något tidigare än vanligt för att hinna med ett kort besök på skatteverket för att en gång för alla få ordning på våra skattekort. Kan väl inte påstå att förväntningarna va på topp när vi tidigt i morse stegade fram till skattekontors-kvinnan för att få hjälp, jag menar dom har ju inte direkt vart hjälpsamma tidigare. Men just idag var skatte-gudarna med oss. Vi fick hjälp av en mycket trevlig dam, och innan vi visste ordet av det så stod vi där med varsitt sattekort i näven. Helt otroligt!!! Så nu har vi de löst, vilket innebär att vi skattar 23 % till skillnad från våra tidigare inhumana 50 %.
    Med detta ur världen styrde vi skutan mot bryggen där vi varje morgon kl. 11.15 plockar upp Khalil, och sen bar det iväg mot ASKO's ljuva lagerlokaler igen. Och så fort vi visade våra ohyggligt välskapta kroppar i entrén så sken de båda receptionisterna upp likt solen en tidig April morgon. Och för att visa sin tacksamhet så gav dom oss äntlgen ett "besöks kort" så att vi kunde röra oss fritt i lokalerna tills dess att våra riktiga kort är klara. Så med kortet i hand gick vi med bestämmda steg mot omklädningsrummet och bytte om till lager-uniformer + "fånge handskar" ( ni vet sånna där as coola med avklippta fingrar ) och med detta gjort återstod bara att hämta sin truck och börja köra ordrar. Här vill jag passa på att ta tillbaka mina oprovicerat riktade kängor mot min käre vän och nu än en gång arbetskamrat Ananias. Anna är ingen dålig truck förare, jag vet inte varför jag skrev som jag gorde igår. Förlåt Anna!!!
    Dagen flöt på så som dagarna gör när man arbetar, tiden går galet fort! och efter 3 timmars slit i pallen var det dags för lunch, som idag bestod av panerade kalkon filé bitar med klyft potatis och non-stop glass till efterrätt. Gratis lunch måste ju helt seriöst vara världens bästa uppfinning!
    15.42 satte resten av dagen igång och allt flöt på som sig bör. ( Finns ju inte så mycket roligt att berätta om arbetet, vi är helt enkelt för kompletta lagerarbetare för att göra några "roliga" misstag ) De "misstag" vi gör beror inte på att vi gör fel, utan på att det är fel i ordern. Både jag & Doug fick idag vara med om ett "order fel", vi hade packat varsinn pall med ca. 130 varor helt perfekt (väljer att för ovanlighetens skull inte krydda med antalet varor) så står man där och är sjukt nöjd med sitt "bygge" innan man åker för att hämta den allra sista grejjen. Och så visar det sig att den där "sista grejjen" i själva verket är 10 lådor chips i mitt fall och 32 lådor med okännt innehåll i Dogges. Tror faen man blir Pissed-off!!! Men utöver dessa mindre missöden så är/var vi som sagt kompletta.
    Idag skulle vi egentligen jobba till 22.00, så blev det ikke. kl. 20.56 kom lager chefen farandes på sin truck och sa att alla ska gå hem omedelbart eftersom det är fredag. Han ville hem å ta sig en öl sa han, och vi blev ju knappas sura över att få gå hem en timme tidigare. På vägen hem så var det disco i Seaten och stämningen var sådär mysig som den bara kan bli efter jobbet när alla är glada. ( känner att jag tjötar väldigt mycket om hur bra det är med jobb & dylikt. Men vi är bara så jävla glada över att vi fått de jobb vi fått ) Vi plockade upp Sillen på hemvägen och åkte direkt in till Facil för en Rulle-kebab, Kylling-kebab i mitt fall. 
    Med varsinn kebab-rulle i magen åkte vi hem för att dricka några öl! Och det är ungefär här jag kommer in i inledningen av inlägget ( Faen va snyggt jag binder ihop "storyn" ) 
    Imon ska vi äntligen få sova ut, och sen jävlar ska det bli vin-kalas! Planerar att bli så där full så att man inte äns själv tycker att man är rolig att ha å göra med. Får la se hur det går, men vi har ju väldigt bra förutsättningar iaf.

Dagens onödiga fakta:

Visste ni att spindelväv är starkare än stål?

Adam i "Adam & Eva" har inget namn, Adam = människa på hibreiska, det står ingentingom någon man som hette Adam i Biblen.

Halloween med den tyska powermetal gruppen Helloween klockar in på hela 13.18, vilket är exakt så lång tid det tar för mig att dusha.

Heil!!!




   

  



Kommentarer
Postat av: den helige fadern

Nåja, köra matvaror vet jag inte om man kan klassa som lagerarbete. vem i helv... är khali?

är det en indisk norrman på truck? låter farligt,

snåla nu inte när ni tappar om vinet,så ni får med botten sats,man får så djävla mkr diarre SKÅL på era fyllon, har ni mkt snö?

själv ska man nog svepa några kalla ikväll,man har ju varit i De nyligen

2009-02-21 @ 10:08:53
Postat av: Anonym

Nåja, köra matvaror vet jag inte om man kan klassa som lagerarbete. vem i helv... är khali?

är det en indisk norrman på truck? låter farligt,

snåla nu inte när ni tappar om vinet,så ni får med botten sats,man får så djävla mkr diarre SKÅL på era fyllon, har ni mkt snö?

själv ska man nog svepa några kalla ikväll,man har ju varit i Deutschland nyligen. kram

2009-02-21 @ 10:10:00
Postat av: Balk

Jag skall nog hem till Mr. Westerberg och bryta upp dörren till källaren och bunkra upp hemma. Hu har man ju bara några sketna flaskor vin!



Puss

2009-02-21 @ 16:26:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0